16 Ocak 2011 Pazar

Sivilcelere Maden Suyu

Sivilcelerden kurtulmanın en basit yollarından biri maden suyu kullanmaktır. Maden suyu içeriğinde ki klor ile sivilcelerin hızlı bir biçimde kurumasını sağlar. Ayrıca cilt gözeneklerine yerleşmiş kirlerin oluşumunu önlerken mikrop kırıcı özelliğiyle iltaplı sivilcelerin çıkmasının önününe geçer. Ayrıca maden suyu asiti cildin yenilenip parlamasını da sağlar. Sivilceleriniz için maden suyun nasıl kullanacağınız konusuna gelince;

Öncelikle cildinizi ılık su ile yıkayın. Ardından bir temizleme jeli ya da tonik ile cilt yüzeyini temizleyin. Daha sonra sivilcenin üzerine maden suyu bastırılmış pamuklarla tampon yapın. Yüzünüzü bu işlemlerden sonra yıkamanıza gerek yoktur.

Genç Erkekler İçin Sivilce Önleme Yolları

Sivilce problemini erkekler bayanlara göre daha fazla yaşarlar. Bunun nedeni vücutlarında salgılanan testosteron hormonundan kaynaklanmaktadır. Bu hormon yalnızca erkeklerde değil bayanlarda da salgılanır ancak erkeklerin karakteristiksel özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlayan hormon olması nedeniyle erkeklik hormonu olarak bilinir.

Erkeklerde sivilce sorunun daha fazla yaşanmasının bir diğer sebebi sakal ve bıyığa sahip olmalarındandır. Erkekler tıraş olurken ufak tıraş çizikleri ve jiletin yüz üzerinde ki ince deriyi kaldırmasından dolayı daha çabuk mikrop kapma olasılığının olması onlarda sivilcenin daha fazla görünmesine sebebiyet vermektedir. Bununla birlikte yanlış jilet, tıraş köpüğü seçimide benzer sorunlara yol açabilir. Bunun önüne geçmek için bir takım önerileri sizlere sunuyoruz.

1) Öncelikle tıraş köpüğünüzü iyi seçmelisiniz. Eğer hassas cildiniz varsa tıraş köpüğü yerine jelleri tercih etmelisiniz.

2) Tıraş bıçağı herzaman en iyi seçimdir ancak kesinlikle kaliteli tıraş bıçakları kullanmalısınız. Bugün piyasada çok ucuz fiyata satıran tıraş bıçakları kullanımı sonrası yüzünüz adeta bir mayın tarlasına dönebilir o yüzden kaliteli uzun süre kullanabileceğiniz tıraş bıçaklarını tercih ediniz.

3) Tıraş bıçaklarınız kesinlikle size ait olmalı. Ortak kullanılan tıraş bıçakları ciddi cilt sorunları ve hatta kanama durumunda bulaşıcı hastalıklara sebebiyet verebilir. Bu yüzden bireysel kullanıma önem veriniz.

4) Tıraş olmak için en uygun zaman banyo sonrasıdır. Banyo yaparken sıcak su buharı cildinizi yumuşatır. Bu sayede tıraş olurken bıçak tüyleri deriden daha rahat ve pürüzsüz bir şekilde alabilir. Tıraş olduktan sonra after shave losyonunuzu eksik etmeyin.

5) Alkol yoğunluğu fazla olan parfümlerden uzak durunuz.

6) Yediğiniz yiyeceklerde bir o kadar önemlidir. Yağlı kızartmalar, çikolatalar ve tuzlu kuruyemişlerden olabildiğince uzak durunuz.

14 Ocak 2011 Cuma

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer

Ergenlik dönemi ile başlayan sivilce sorunu ilerleyen yaşlarda birçok kişide büyük bir cilt sorunu olabilmekte. Sivilceler vücudun ya da yüzün herhangi bir yerinde çıktıktan sonra 2-3 gün içerisinde kurur ve dökülür. Ancak bazı kişilerde sivilcenin dökülmesinden sonra izler kalır. Sivilce izleri denilen bu kızarıkları gidermenin çeşitli yolları vardır. Sivilce lekelerinizi nasıl geçireceğinizi bilmiyorsanız sizlere yöntemlerini sunuyoruz.





Sivilce izlerini geçirmenin en etkin yolu cilt yüzeyinin yenilenmesidir. Biz her ne kadar farkında olmasakta yüz ve vücut derimiz hergün pul pul dökülmekte ve dökülen bölgelerde hücreler yenilenmektedir. Ancak bu dökülmeler cilt yüzeyinin çok üst tabakasında gerçekleşmekte. Oysa sivilce izleri olarak nitelendirilen kızarıklıklar cildin daha derin yüzeyindedir. Bu yüzeyin yenilenmesi için peeling yani cilt soyma işlemi uygulanmalıdır.





Bugün birçok merkezde peeling uygulamaları özel cihazlarla yapılmaktadır. En hızlı sonuç alınabilecek yol lazerle cildin soyulması işlemidir. Ancak bu işlem oldukça maliyetlidir. Bu nedenle insanlar daha doğal ve ucuz yöntemler aramaktadır. Bu durumlarda başvuralacak en etkin yöntemler bitkilerin şifalı dünyalarındadır. Evde hazırlayabileceğiniz maskelerle cildinizin soyulup yerine yeni dokunun oluşturulmasını sağlayarak sivilce izlerinden kurtulmanız mümküdür. İşte size evde uygulayabileceğiniz birkaç peeling maske tarifi;





Yoğurt Maskesi;


Bir tatlı kaşığı yoğurdun içine mısır ununu ve limon suyunu katın. Ardından el ettiğiniz karışımı yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Cildinizin önceden temizlenmiş olması maskenin etkisini arttırır. Yüzünüzü ılık su ile yıkadıktan sonra yağlı cilde sahipseniz yağsız nemlendirici, kuru cilde sahipseniz yağlı nemlendiri kullanın.





Yumurta Maskesi;


Yumurta maskesi sivilce izleri için kullanılan en etkili maskelerden biridir. Yumurtanın içinde ki yüksek protein hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Yumurta sarısını bal ve 2 damla limon suyu ile karıştırıp önceden temizlenmiş cilde sürülür. Maske kuruduktan sonra ılık su ile yüz temizlenir ve nemlendirici kullanılır.






Patates Maskesi;


Patates yüksek oranda nişasta içeren bir besindir. Nişasta insan vücudunda glikoza çevrilerek kullanılır. Patates suyu cilt üzerinde özellikle şişlik ve morluklar için kullanılır. Patetes maskesi de sivilce izlerinde ki kızarıklıkların giderilmesinde oldukça etkilidir. 1 adet patatesi kaynar suda haşladıktan sonra püre haline getirin. 1 adet yumurta sarısı ve 1 su bardağı sütü püre ile karıştırıp biraz ısıtın. Elde ettiğiniz karışımı yaklaşık 15 dakika yüzünüzde tutun. Ardından ılıl su ile temizleyin. Bu karışımı hafta bir uygulamakta dayda var.





Limon Maskesi;


Limon asit özelliği çok güçlü olan bir besindir. İçerdiği güçlü asit bakterilerin ve mikropların öldürülmesinde çok etkilidir. Cilt üzerine sürüldüğünde sivilceye sebep olan ilhitapları kurutur. Ayrıca derinin soyulmasını sağlar. Sivilce izleriniz üzerine gece yapmadan önce pamuk yardımıyla limon suyu sürebilirsiniz.


sivilce izleri, sivilce izleri yoketme, sivilce maskeleri, sivilce izi maskeleri, sivilce doğal maskeler, sivilce lekeleri nasıl geçer, sivilce lekeleri için doğal yöntemler, sivilce lekeleri için şifalı bitkiler




13 Ocak 2011 Perşembe

Sivilceler için Cleocin T

Sivilcelerden kurtulmanın yollarını açıkladığımız sitemizde bir başka ürün olan cleocin t den bahsedelim. Cleocin T özellikle bakterilerin oluşturmuş olduğu sivilceler üzerinde etkilidir. Yağlı ciltlerde görülen sivilceler üzerinde de etkili olsa bile en etkin olduğu sivilce tipi bakteriyal sivilcelerdir. Cleosin T bir losyondur. Kremden ve merhemden farkı onlar gibi yağlı olmaması ve cilde sürüldüğünde birkaç dakika içinde kurumasıdır. Peki cleosin T sivilcelere nasıl etki etmekte?

Cleosin T bir tüp içerisinde üst kısmı pedimsi bir yapıya sahip losyondur. Ürünü kullanmadan önce cildinizi iyice temizleyiniz. Yüzünüz nemli ya da ıslak olmamalı. Ardından ürünün başkısmını sivilcenin üstüne tampon yaparcasına 2 3 kez basıp geri çekin. İşlemi uyguladıktan sonra cildinizi yıkamanıza gerek yoktur. Ürün hakkında dikkat etmeniz gereken en önemli husus başkası tarafından kullanılmamasıdır. Ürün kesinlikle kişiye ait olmalıdır bir kişiden fazla kullanımda ciddi cilt enfeksiyonları ile karşılaşabilirsiniz. Cleosin T yi tüm eczanelerde bulabilirsiniz. Ürün yalnızca 8.60 Tl dir.

İmex Sivilce Kremi

Hem yüzünüzde ki sivilceleri kapatıp hemde onu tedavi eden bir ürün arıyorsanız imex tam size göre. İmex içeriğinde kimyasallar sayesinde sivilceye neden olan yağlı dokunun ph dengesini ayarlarken, sivilce içinde ki iltihabıda kurutarak tekrar aynı bölgede sivilce oluşmasını önler.

İmex kremin birbaşka özelliği ise diğer kremler gibi şeffaf renkte değil cilt renginde olmasıdır. Bu sayede bi nevi fondoten görevi görmektedir. İmex kremi sabah kalktıktan sonra temizlenmiş cilde sürmeniz yeterlidir. Cilt renginiz koyu ise yoğun, açık tenliyseniz hafif miktarda sürerek kremin cildiniz üzerinde belli olmasının önüne geçebilirsiniz.

İmex kremi eczanelerde bulmanız mümkündür. İmex krem fiyatı tüm eczanelerde 16.50 Tl dir. İmex kreminin etkisini 2 hafta içinde görebilirsiniz. Ürünü düzenli kullanmak oldukça önemlidir. Gece yatarkende kullanabileceğiniz imex kremi kesinlikle tonikle arındırılmış, temiz cilt üzerine uygulayın. Bu, tedaviden en etkin ve hızlı biçimde fayda görmenizi sağlayacaktır.

Sivilce ile başa çıkmanın yolları

Sivilce ile başa çıkmanın birçok yolu vardır. Öncelikle sivilcenin nedeninin bilinmesi elbette en önemli husustur. Kimi insanlarda sivilce altında ki yağ tabakası ile alakalıyken kimisinde hormonal sorunlardan oluşabilmekte. Biz burada yalnızca dermotolojik sorunlardan kaynaklanan sivilcelenmelere yönelik önerilerde bulunuyoruz. Eğer sivilcelenmeniz hormonal sorunlardan kaynaklanıyor ise bir hekime başvurmanız gerekir. Şimdi size birkaç basit öneri vererek sivilcelerinizle nasıl başa çıkabileceğinizi açıklıyoruz.

1) Yediklerinize dikkat edin. Sivilcelerin en büyük nedeni yağlı cilt derisidir. Günlük beslenmenizde yağı olabildiğince azaltın.

2) Kuru yemişlerden özellikle fındık ve çekirdekten uzak durun. Bu iki kuruyemiş içeriğinde yüksek oranda yağ barındırır. Bilhassa çekirdek hem yağ hem tuz içerdiği için sivilce sorununa neden olan en bilindik kuruyemiştir.

3) Makyaj kalıntılarına dikkat. Bayanların güzel görünmek adına hergün saatlerini harcadıkları makyajın gece düzgün bir biçimde çıkarılmaması sivilcelenmeye sebep olur. Makyaj ile tıkanan gözenekler, hava alamayan bir cilt ve yüksek oranda kimyasal cildin ph dengesini bozar. Bu da yağlanmaya ve hatta bakterilerin iltihap üretmesine sebebiyet verir. Sonucu ise koca bir sivilce. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız her gece makyajını derinlemesine temizleyin ve ılık su ile yüzünüzü iyice yıkayın.

4) Elinizi yüzünüze sık sık görtürmekten vazgeçin. El bir insanın en çok kullandığı uvzudur. Gün içinde sayısız yer ile temas eder. Bu yüzden mikropların bulunması en muhtemel organ ellerdir. Ellrinizle sürekli yüzüzle oynarsanız bu mikropların cildinize geçmesine engel olamazsınız. Bu sebeple yüzünüzle ellerinizin temasından olabildiğince kaçının.

Sivilcesiz Bir Hayat

Sivilcesiz bir hayata açılan kapının tam eşiğindesiniz. Sitemizde her cilt tipine uygun doğal maskeler, bitkisel tedavi yöntemleri ve sivilce ile başa çıkabilmek adına işinize yarayacak birçok bilgi bulunmaktakdır.