16 Ocak 2011 Pazar

Genç Erkekler İçin Sivilce Önleme Yolları

Sivilce problemini erkekler bayanlara göre daha fazla yaşarlar. Bunun nedeni vücutlarında salgılanan testosteron hormonundan kaynaklanmaktadır. Bu hormon yalnızca erkeklerde değil bayanlarda da salgılanır ancak erkeklerin karakteristiksel özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlayan hormon olması nedeniyle erkeklik hormonu olarak bilinir.

Erkeklerde sivilce sorunun daha fazla yaşanmasının bir diğer sebebi sakal ve bıyığa sahip olmalarındandır. Erkekler tıraş olurken ufak tıraş çizikleri ve jiletin yüz üzerinde ki ince deriyi kaldırmasından dolayı daha çabuk mikrop kapma olasılığının olması onlarda sivilcenin daha fazla görünmesine sebebiyet vermektedir. Bununla birlikte yanlış jilet, tıraş köpüğü seçimide benzer sorunlara yol açabilir. Bunun önüne geçmek için bir takım önerileri sizlere sunuyoruz.

1) Öncelikle tıraş köpüğünüzü iyi seçmelisiniz. Eğer hassas cildiniz varsa tıraş köpüğü yerine jelleri tercih etmelisiniz.

2) Tıraş bıçağı herzaman en iyi seçimdir ancak kesinlikle kaliteli tıraş bıçakları kullanmalısınız. Bugün piyasada çok ucuz fiyata satıran tıraş bıçakları kullanımı sonrası yüzünüz adeta bir mayın tarlasına dönebilir o yüzden kaliteli uzun süre kullanabileceğiniz tıraş bıçaklarını tercih ediniz.

3) Tıraş bıçaklarınız kesinlikle size ait olmalı. Ortak kullanılan tıraş bıçakları ciddi cilt sorunları ve hatta kanama durumunda bulaşıcı hastalıklara sebebiyet verebilir. Bu yüzden bireysel kullanıma önem veriniz.

4) Tıraş olmak için en uygun zaman banyo sonrasıdır. Banyo yaparken sıcak su buharı cildinizi yumuşatır. Bu sayede tıraş olurken bıçak tüyleri deriden daha rahat ve pürüzsüz bir şekilde alabilir. Tıraş olduktan sonra after shave losyonunuzu eksik etmeyin.

5) Alkol yoğunluğu fazla olan parfümlerden uzak durunuz.

6) Yediğiniz yiyeceklerde bir o kadar önemlidir. Yağlı kızartmalar, çikolatalar ve tuzlu kuruyemişlerden olabildiğince uzak durunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder