13 Ocak 2011 Perşembe

Sivilce ile başa çıkmanın yolları

Sivilce ile başa çıkmanın birçok yolu vardır. Öncelikle sivilcenin nedeninin bilinmesi elbette en önemli husustur. Kimi insanlarda sivilce altında ki yağ tabakası ile alakalıyken kimisinde hormonal sorunlardan oluşabilmekte. Biz burada yalnızca dermotolojik sorunlardan kaynaklanan sivilcelenmelere yönelik önerilerde bulunuyoruz. Eğer sivilcelenmeniz hormonal sorunlardan kaynaklanıyor ise bir hekime başvurmanız gerekir. Şimdi size birkaç basit öneri vererek sivilcelerinizle nasıl başa çıkabileceğinizi açıklıyoruz.

1) Yediklerinize dikkat edin. Sivilcelerin en büyük nedeni yağlı cilt derisidir. Günlük beslenmenizde yağı olabildiğince azaltın.

2) Kuru yemişlerden özellikle fındık ve çekirdekten uzak durun. Bu iki kuruyemiş içeriğinde yüksek oranda yağ barındırır. Bilhassa çekirdek hem yağ hem tuz içerdiği için sivilce sorununa neden olan en bilindik kuruyemiştir.

3) Makyaj kalıntılarına dikkat. Bayanların güzel görünmek adına hergün saatlerini harcadıkları makyajın gece düzgün bir biçimde çıkarılmaması sivilcelenmeye sebep olur. Makyaj ile tıkanan gözenekler, hava alamayan bir cilt ve yüksek oranda kimyasal cildin ph dengesini bozar. Bu da yağlanmaya ve hatta bakterilerin iltihap üretmesine sebebiyet verir. Sonucu ise koca bir sivilce. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız her gece makyajını derinlemesine temizleyin ve ılık su ile yüzünüzü iyice yıkayın.

4) Elinizi yüzünüze sık sık görtürmekten vazgeçin. El bir insanın en çok kullandığı uvzudur. Gün içinde sayısız yer ile temas eder. Bu yüzden mikropların bulunması en muhtemel organ ellerdir. Ellrinizle sürekli yüzüzle oynarsanız bu mikropların cildinize geçmesine engel olamazsınız. Bu sebeple yüzünüzle ellerinizin temasından olabildiğince kaçının.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder