14 Ocak 2011 Cuma

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer

Ergenlik dönemi ile başlayan sivilce sorunu ilerleyen yaşlarda birçok kişide büyük bir cilt sorunu olabilmekte. Sivilceler vücudun ya da yüzün herhangi bir yerinde çıktıktan sonra 2-3 gün içerisinde kurur ve dökülür. Ancak bazı kişilerde sivilcenin dökülmesinden sonra izler kalır. Sivilce izleri denilen bu kızarıkları gidermenin çeşitli yolları vardır. Sivilce lekelerinizi nasıl geçireceğinizi bilmiyorsanız sizlere yöntemlerini sunuyoruz.





Sivilce izlerini geçirmenin en etkin yolu cilt yüzeyinin yenilenmesidir. Biz her ne kadar farkında olmasakta yüz ve vücut derimiz hergün pul pul dökülmekte ve dökülen bölgelerde hücreler yenilenmektedir. Ancak bu dökülmeler cilt yüzeyinin çok üst tabakasında gerçekleşmekte. Oysa sivilce izleri olarak nitelendirilen kızarıklıklar cildin daha derin yüzeyindedir. Bu yüzeyin yenilenmesi için peeling yani cilt soyma işlemi uygulanmalıdır.





Bugün birçok merkezde peeling uygulamaları özel cihazlarla yapılmaktadır. En hızlı sonuç alınabilecek yol lazerle cildin soyulması işlemidir. Ancak bu işlem oldukça maliyetlidir. Bu nedenle insanlar daha doğal ve ucuz yöntemler aramaktadır. Bu durumlarda başvuralacak en etkin yöntemler bitkilerin şifalı dünyalarındadır. Evde hazırlayabileceğiniz maskelerle cildinizin soyulup yerine yeni dokunun oluşturulmasını sağlayarak sivilce izlerinden kurtulmanız mümküdür. İşte size evde uygulayabileceğiniz birkaç peeling maske tarifi;





Yoğurt Maskesi;


Bir tatlı kaşığı yoğurdun içine mısır ununu ve limon suyunu katın. Ardından el ettiğiniz karışımı yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Cildinizin önceden temizlenmiş olması maskenin etkisini arttırır. Yüzünüzü ılık su ile yıkadıktan sonra yağlı cilde sahipseniz yağsız nemlendirici, kuru cilde sahipseniz yağlı nemlendiri kullanın.





Yumurta Maskesi;


Yumurta maskesi sivilce izleri için kullanılan en etkili maskelerden biridir. Yumurtanın içinde ki yüksek protein hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Yumurta sarısını bal ve 2 damla limon suyu ile karıştırıp önceden temizlenmiş cilde sürülür. Maske kuruduktan sonra ılık su ile yüz temizlenir ve nemlendirici kullanılır.






Patates Maskesi;


Patates yüksek oranda nişasta içeren bir besindir. Nişasta insan vücudunda glikoza çevrilerek kullanılır. Patates suyu cilt üzerinde özellikle şişlik ve morluklar için kullanılır. Patetes maskesi de sivilce izlerinde ki kızarıklıkların giderilmesinde oldukça etkilidir. 1 adet patatesi kaynar suda haşladıktan sonra püre haline getirin. 1 adet yumurta sarısı ve 1 su bardağı sütü püre ile karıştırıp biraz ısıtın. Elde ettiğiniz karışımı yaklaşık 15 dakika yüzünüzde tutun. Ardından ılıl su ile temizleyin. Bu karışımı hafta bir uygulamakta dayda var.





Limon Maskesi;


Limon asit özelliği çok güçlü olan bir besindir. İçerdiği güçlü asit bakterilerin ve mikropların öldürülmesinde çok etkilidir. Cilt üzerine sürüldüğünde sivilceye sebep olan ilhitapları kurutur. Ayrıca derinin soyulmasını sağlar. Sivilce izleriniz üzerine gece yapmadan önce pamuk yardımıyla limon suyu sürebilirsiniz.


sivilce izleri, sivilce izleri yoketme, sivilce maskeleri, sivilce izi maskeleri, sivilce doğal maskeler, sivilce lekeleri nasıl geçer, sivilce lekeleri için doğal yöntemler, sivilce lekeleri için şifalı bitkiler




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder